Om förskolan

Verksamheten

Solrosen är barnens, föräldrarnas och personalens gemensamma förskola!  Solrosen drivs som ett föräldrakooperativ där föräldrarna har en given inblick och delaktighet i sina barns vardag.

Verksamheten består av tre integrerade grupper, Nyckelpigan 1-2 år, Fjärilen 3-5 år och Trollsländan 3-5 år som totalt består av drygt 30 barn. Vi lägger stor tonvikt på utevistelse, miljöarbete med aktivt kretsloppstänkande och resurssnålhet. Vårt avfall komposteras och vi odlar egna grönsaker. Som ett resultat av vårt miljöarbete blev vi redan 2005 certifierade för Grön flagg vilket vi har förnyat med ännu en Grön Flagg certifiering 2021.
2011 blev vi även tilldelade Kävlinge kommuns miljöpris.

Grunden för vår verksamheten vilar på traditionell förskoleverksamhet och läroplanen för förskolan. Med det som utgångspunkt låter vi sedan våra kärnvärden miljömedvetenhet, gemenskap och äventyrslust löpa som en röd tråd i allt som vi gör.

Vi bedriver både inne- och uteverksamhet där barngrupperna är inomhus fram till strax innan lunch innan vi slår ihop oss och beger oss ut.

Lokaler och miljö

Vi huserar i Villa Salthög, en sekelskiftesvilla från 1903 som byggdes åt den dåvarande slottsfrun på Löddesborg. Byggnaden som är på 300 kvm har renoverats och byggts om för att anpassas till förskoleverksamheten och består idag av två våningar med 11 rum som det bedrivs verksamhet i och där barnen aldrig har brist på saker att göra, ett kontor samt ett personalrum. Vår egen kock har även ett modernt kök där den ekologiska och närproducerade maten tillagas.

Den unika utemiljön går inte att hitta någon annanstans. Solrosen har en stor gårdsyta på ca 3500 kvm där barnen spenderar en stor del av dagen. Här finns allt som ditt barn kan tänkas vilja ha. Utöver det fina trädgårdslandet där barnen får hjälpa till att odla maten de äter finns det gungor, sandlåda, en stor borg, hinderbana, lekstuga och fruktträd för att nämna några saker. Utöver det har vi även den omkringliggande skogen och ängen där pedagogerna tillsammans med barnen ofta går på utflykter och andra äventyr.

Vad kostar det?

Solrosen får bidrag från kommunen som täcker större delen av utgifterna. Utöver detta har vi en månadsavgift som helt följer den vanliga maxtaxan.

Var finns vi?

Ni hittar oss i Saltviksskogen strax utanför Löddeköpinge på väg ut mot Vikhög. I Villa Salthög, en gammal sekelskiftesvilla med havet och skogen som närmsta grannar, tillbringar vi våra härliga dagar.

Vår fantastiska utemiljö


Solrosens styrelse

Ordförande:

Vice ordförande:

Sekreterare:

Kassör:

Ledamot:

Suppleant:

Lovisa Storm

Hannah Landgren

Josefine Johansson

Kristoffer Petersson

Christian Elliot

Olof Floor